ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/04/2015 09:19 EEST | Updated 07/04/2015 09:20 EEST

Αρνείται γνώση περί μιζών για τα ASRAD ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Eurokinissi

Κατάθεση για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρεία ATLAS, έδωσε στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Ο κατηγορούμενος σε τέσσερις υποθέσεις διακίνησης και νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται να αρνείται πως γνωρίζει κάτι για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις υποστηρίζοντας ότι η μόνη εμπλοκή του αφορά έναν λογαριασμό που είχε ανοίξει στο παρελθόν για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνη Κάντα.

Ο κ. Όσβαλντ τονίζει ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν γνώριζε ότι τα χρήματα του κ. Κάντα προέρχονταν από δωροδοκία. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Κάντας, κατηγορούμενος σε πολλές από τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, έχει υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του πλέον Ελβετός υπήκοος ήταν αυτός που αναλάμβανε την «τακτοποίηση μαύρων χρημάτων».

Τις επόμενες ημέρες ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που παραμένει κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς θα απολογηθεί για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)