ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2015 12:58 EEST | Updated 07/04/2015 13:01 EEST

Στο στόχαστρο των αυστραλιανών αρχών το παράνομο Downloading

Daremoshiranai/Flickr

Ένα Αυστραλιανό δικαστήριο ζήτησε από έξι εταιρείες παροχής Ίντερνετ να δώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων κατέβασαν παράνομα την ταινία «Dallas Buyers Club», υπόθεση που ξεκίνησε από την αμερικανική εταιρεία που έχει τα δικαιώματα της ταινίας.

Οι δικαστές τόνισαν πως οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την προστασία από την καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων και οι εταιρείες δεν έχουν ακόμα κάνει γνωστό το αν θα ανταποκριθούν στο αίτημα του δικαστηρίου.

Στην υπόθεση, η οποία εκδικάστηκε τον Φεβρουάριο, οι αιτούντες είπαν πως είχαν εντοπίσει 4.726 ξεχωριστές διευθύνσεις IP από τις οποίες η ταινία τους είχε διαμοιραστεί διαδικτυακά μέσω του δικτύου BitTorrent. Ανέφεραν πως αυτό έγινε χωρίς την δική τους άδεια.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με το δίκτυο BBC, οι Αυστραλοί ανήκουν ανάμεσα στους πληθυσμούς που κατεβάζουν προγράμματα παράνομα από το διαδίκτυο. Σε αυτή την τάση συμβάλλει η καθυστέρηση με την οποία προβάλλονται οι νέες ταινίες και σειρές και οι αυξημένες τιμές για αγορές μέσω διαδικτύου. Οι δικαστές πιστεύουν πως με αυτή τη κίνηση γίνεται ένα βήμα προς την πάταξη του παράνομου Downloading και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: BBC