ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2015 19:55 EEST

Απίστευτο ριφιφί στο Λονδίνο: Διαρρήκτες άδειασαν 300 χρηματοκιβώτια

Peter Macdiarmid via Getty Images
LONDON, ENGLAND - APRIL 07: A police forensics officer enters a Hatton Garden safe deposit centre on April 7, 2015 in London, England. Police are investigating a break in that occured over the Easter weekend. Local reports say that up to 300 deposit boxes may have been targeted. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Διαρρήκτες άδειασαν κυριολεκτικά απ’ το περιεχόμενο τους 300 χρηματοκιβώτια στη συνοικία των διαμαντοπωλών του Λονδίνου, με ένα εντυπωσιακό ριφιφί.

Οι δράστες αρχικά κατάφεραν να τρυπώσουν στο φρεάτιο του ασανσέρ, για να ανοίξουν στη συνέχεια μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, με την χρήση βαριού εξοπλισμού.

Μέχρι στιγμής, το ακριβές ποσό της λείας δεν έχει καταστεί δυνατό να εκτιμηθεί, με έναν ειδικό, πάντως, τον Λιούις Μάλκα, να κάνει λόγο για «εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες» ευρώ.

Το εντυπωσιακό χτύπημα των δραστών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών, με τους παράτολμους διαρρήκτες να «γδύνουν» τα μισά από τα 600 χρηματοκιβώτια της εταιρίας Hatton Garden Safe Deposit Limited, στη συνοικία των κοσμηματοπωλών της βρετανικής κυβέρνησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για χρηματοκιβώτια που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του τομέα εμπορίου διαμαντiών και κοσμημάτων.

Σήμερα, το πρωί της Τρίτης, υπήρξε και σχετική ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ, με την υπηρεσία να αποστέλλει επί τόπου μια ομάδα αστυνομικών. Επιβεβαιώνεται, από την αστυνομία, η χρήση βαριών εργαλείων «για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα» οι δράστες.

Όπως εξήγησε ο Λίους Μάλκα, «οι διαρρήκτες πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια», αφού πρώτα εξουδετέρωσαν και το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου, όπως σημειώνει και η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σημειώνεται