ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/04/2015 05:15 EEST | Updated 07/04/2015 05:16 EEST

Σκουρλέτης: Συμβατή θεωρητικά η σκέψη για αναβολή δόσης

Eurokinissi

Απολύτως συμβατή χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης μια σκέψη για αναβολή καταβολής της δόσης του ΔΝΤ από τη μεριά της Ελλάδας, μιλώντας στο Mega, διασαφηνίζοντας ότι μιλάει θεωρητικά και χωρίς να επιβεβαιώνει εάν τέθηκε το ζήτημα αυτό από τον Γ. Βαρουφάκη στην Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απόλύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση. Άλλωστε θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα - εβδομάδα, 15ημερο - 15ημερο, μήνα - μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων» , απάντησε.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε παράλληλα στην εκπομπή ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό καθώς ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ.

«Εάν ήθελε το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε άλλος η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα ζητήματα της εργασίας ας πήγαινε αλλού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Τα ζητήματα αυτά έχουν ένα ιδεολογικό και ένα ταξικό πρόσημο, είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» , είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι θεσμοί δεν υπαγορεύουν πολιτικές, οι θεσμοί δικαιολογείται να κάνουνε μια συζήτηση για να διαπιστώνουν κάθε φορά την δικιά μας ικανότητα να τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε».