ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/04/2015 06:26 EEST | Updated 09/04/2015 09:27 EEST

Καταβλήθηκε η δόση των 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

ASSOCIATED PRESS
A man walks past a mural in the northern Greek town of Thessaloniki, on Wednesday, March 11, 2015. Greece is quickly running out of cash and has to repay debts this month to the International Monetary Fund — which co-funded Greece's 240 billion euro bailout — as well having as treasury bills coming due. (AP Photo/Giannis Papanikos)

Καταβλήθηκε κανονικά η δόση της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 448 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσαν υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει άλλωστε ότι η καταβολή θα γινόταν κανονικά, παρά τα όποια προβλήματα με την ρευστότητα, κάτι που είχε μεταφέρει και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην γενική διευθύντρια του ΔΝΤ την Κυριακή, στην Ουάσιγκτον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, διαβεβαίωνε επίσης ότι κανονικά θα πληρωθούν και οι μισθοί και οι συντάξεις.

«Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις», τόνισε.

Αντλήθηκαν 1,4 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων

Άλλωστε χθες αντλήθηκαν 1,4 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ενισχύοντας τη ρευστότητα του Δημοσίου.

Το ποσό είναι αυξημένο γιατί σήμερα έγιναν δεκτές προσφορές 262,5 εκατ. ευρώ, με τιμή διάθεσης 98.553, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής των συμπληρωματικών μη ανταγωνιστικών προσφορών στη δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου της 8ης/4/2015, όπως ανακοινώθηκε.

Κατά τη χθεσινή δημοπρασία ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ) είχε αντλήσει το ποσόν των 1,1375 δισ.ευρώ, με αμετάβλητη απόδοση έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας στο 2,97%.

Sponsored Post