ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/04/2015 10:17 EEST | Updated 09/04/2015 14:15 EEST

28χρονος Αμερικανός θα ταξιδέψει σε 13 χώρες εντελώς δωρεάν

instagram

Θα έχετε ίσως σκεφτεί πως οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες στους συχνούς ταξιδιώτες δεν θα μπορούσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα μιας ολόκληρης πτήσης. Ένας 28χρονος όμως από την Αμερική κατάφερε να οργανώσει με αυτό τον τρόπο ταξίδι διάρκειας δύο μηνών, χωρίς να χρεωθεί τίποτα.

Salivating with Pavlov's Dogs at the International Sand Art Museum #japan

A photo posted by Scott Keyes (@scottmkeyes) on

Mountain man

A photo posted by Scott Keyes (@scottmkeyes) on

Ο Σκοτ Κέγιες, συντάκτης στο ThinkProgress.org, θα διανύσει 20,000 μίλια, θα σταματήσει σε 13 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Νότια Αμερική, απολαμβάνοντας τις ανέσεις της πρώτης θέσης. Ο ίδιος αποφάσισε να οργανώσει το ταξίδι όταν κατάλαβε πως είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο μέχρι την αναχώρησή του από το Μεξικό, όπου διέμενε εκείνο το διάστημα, και την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έπιανε σταθερή δουλειά.

Ξόδεψε λοιπόν πάνω από δέκα ώρες μετρώντας τα δωρεάν μίλια και υπηρεσίες που του χορηγούσαν οι αεροπορικές εταιρείες και οργάνωσε ένα δωρεάν δίμηνο ταξίδι για τον ίδιο. Ο Σκοτ θα μπορέσει όχι μόνο να επισκεφτεί αλλά και να διαμείνει δωρεάν στο Μεξικό, τη Νικαράγουα, την Τρινιντάντ, την Αγία Λουτσία, τη Γρενάδα, τη Γερμανία, τη Τσεχία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, τη Λιθουανία και την Φινλανδία. Βέβαια, δεν θα ήταν σε θέση αν το κάνει αυτό αν δεν είχε επισκεφτεί πρώτα άλλες 30 χώρες.

In a while, crocodile.

A photo posted by Scott Keyes (@scottmkeyes) on

«Είναι δύσκολο να έχεις δουλειά και να πρέπει να ζητήσεις άδεια από το αφεντικό σου. Έχεις πολύ λίγο χρόνο και περνάς το μεγαλύτερο ταξιδεύοντας. Σκέφτηκα ότι όσο είμαι στη θέση που δεν έχω μια σταθερή ρουτίνα, θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ», δήλωσε ο Σκοτ στο δίκτυο Business Insider.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο Σκοτ έχει γράψει δύο ηλεκτρονικά βιβλία όπου εξηγεί τις στρατηγικές του: «Πως να ταξιδέψεις τσάμπα» και πως «Πως να βρεις δωρεάν πτήσεις».

Πηγή: Daily Mail