ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/04/2015 10:55 EEST

Λαφαζάνης: «Μη συμφωνία στις 24 Απριλίου δεν θα σήμανε το τέλος- Η χώρα έχει εναλλακτικές»

ASSOCIATED PRESS
Greece's energy and environment minister Panagiotis Lafazanis addresses the audience during an energy conference in Athens, on Wednesday, March 11, 2015. Lafazanis said his new government is

Πως οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε δύσκολο και κρίσιμο σημείο, ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, υπογραμμίζοντας ακόμη πως μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δεν θα σήμανε το τέλος για την Ελλάδα, καθώς «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε πως εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα αφορούν πιο πολύ την Ευρώπη, παρά την Ελλάδα.

Ακόμη, στάθηκε στην προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου που η Ελλάδα θα λάβει από την Μόσχα, χαρακτηρίζοντας την «χρηματοδοτική ένεση», η οποία προβλέπεται να αποπληρωθεί με τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τον αγωγό, από το 2019 και μετά.

Όπως σημείωσε ο υπουργός: «Οι συνομιλίες στη Μόσχα αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορά τη φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε, αλλά και τη διεθνή αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση του, πως είναι πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού, υπογραμμίζοντας ακόμη πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου ως το 2019, καθώς και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα.