ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/04/2015 05:41 EEST | Updated 14/04/2015 07:07 EEST

Αλέξης Μητρόπουλος: Δέχτηκα σωματική επίθεση για τη λίστα Νικολούδη. «Υπάρχουν ονόματα πολιτικών, υπουργών και δημοσιογράφων»

eurokinissi

Σωματική επίθεση σε βάρος του ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα.

Ο κ.Μητρόπουλος δήλωσε ότι είδε «στη λίστα ονόματα πολιτικών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, Υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων».

Ο κ.Μητρόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να «δει άμεσα το θέμα της λίστας», την οποία έχουν και οι δανειστές στα χέρια τους και επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν είναι δυνατόν «να κοπούν συντάξεις και μισθοί την ώρα που υπάρχουν «καταθέσεις 100 δισ. ευρώ στο εξωτερικό».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, που έφυγαν από τις τράπεζες την περίοδο της κρίσης, πρέπει να φορολογηθούν. Συγκεκριμένα, ότι πρέπει να φορολογηθούν οι καταθέσεις άνω των 500.000 ευρώ.

«Ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος» δήλωσε αναφέροντας ότι «οι δανειστές επιμένουν»  σε περικοπές, για τις οποίες σχολίασε:

«Δεν μπορώ να δεχτώ μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία και την Παιδεία και όχι φόρους σε εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ».

Sponsored Post