Σαμαράς στη Βουλή και τη... Λάρισα: Στην επίθεση η ΝΔ για οικονομία, μεταναστευτικό και καταλήψεις

Σαμαράς στη Βουλή και τη... Λάρισα: Στην επίθεση η ΝΔ για οικονομία, μεταναστευτικό και καταλήψεις
Nikos Libertas / SOOC

Στη Βουλή μεταφέρει το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να ηγείται της μάχης επιχειρημάτων για όλα τα θέματα αιχμής, που αφορούν στην οικονομία, το μεταναστευτικό και τις συνεχιζόμενες καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων.

Είναι ενδεικτικό - όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στη Συγγρού - ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο θα δώσει το παρόν στη Βουλή, αλλά θα πάρει το λόγο, στη συνεδρίαση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, όπου αναμένεται να ασκήσει συνολική κριτική στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Στόχος του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ είναι η ανάδειξη θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας και αποτελούν προνομιακό πεδίο στην πολιτική ατζέντα και φυσιογνωμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διεμβολίζοντας παράλληλα και το κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ εκτιμούν οτι το μεταναστευτικό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να αναδειχθούν όχι μόνο οι διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σαφής διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ με την κεντρική πολιτική κυβερνητική κατεύθυνση στο θέμα αυτό.

Την εικόνα Βαβέλ εντός της κυβέρνησης επιδιώκει να φωτίσει το γαλάζιο στρατόπεδο και για το ζήτημα των καταλήψεων, μετά τις σαφείς αποστάσεις Πανούση που κάλεσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να του πει τι ακριβώς πρέπει να κάνει και την γραμμή της χαλαρής αντίδρασης των αρχών της τάξης που φέρει την υπογραφή Βούτση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανεβάζει στροφές και προετοιμάζεται για τις πρώτες εξορμήσεις του στην περιφέρεια με βασικό του στόχο να μιλήσει για τις ευθύνες της κυβέρνησης κυρίως στο θέμα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, με πρώτο σταθμό την Λάρισα το επόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου, λίγες μόλις ώρες μετά το κρίσιμο eurogroup στις Βρυξέλλες.

Δημοφιλή