ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/04/2015 14:06 EEST | Updated 16/04/2015 14:06 EEST

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τα περί αιτήματος για αναβολή πληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ

SAUL LOEB via Getty Images
The logo of the International Monetary Fund (IMF) at the organization's headquarters in Washington, DC, May 16, 2011. The organization's director, Dominique Strauss-Kahn, faced arraignment in New York earlier Monday on allegations of sexual assault. AFP PHOTO / Saul LOEB (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Ψευδέστατο χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ μετάθεση της καταβολής της δόσης του Μαΐου.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος πως το ΔΝΤ απέρριψε την άτυπη προσέγγιση της Αθήνας για καθυστέρηση πληρωμής της δόσης, ενώ σχολιάζει πως το γεγονός ότι Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν το ΔΝΤ αναδεικνύει την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της χώρας.

Πηγή προσκείμενη στις διαβουλεύσεις δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πως η πρόταση εκ μέρους της Ελλάδας ήταν «να ανασχηματιστεί το πρόγραμμα αποπληρωμών για το δάνειο του ΔΝΤ για τους επόμενους μήνες» επιτρέποντας έτσι στην ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει τα χρήματα για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Στο άρθρο των Financial Times, το οποίο υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, αναφέρεται ότι η απάντηση που έδωσε το ΔΝΤ ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός των πληρωμών. 

«Αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας δεν είναι βέβαιοι εάν η Αθήνα θα μπορέσει να καταβάλει τις πληρωμές του Μαΐου. Ακόμη κι αν τα καταφέρει όμως, δηλώνουν πως το θέμα θα φτάσει σε αποφασιστική καμπή τον Ιούνιο, πριν λήξουν οι πολύ μεγαλύτερες πληρωμές ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ» επισημαίνεται στους Financial Times.