ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 15:22 EEST | Updated 16/04/2015 15:22 EEST

Ρίχνει το γάντι στον Σόιμπλε ο Μανώλης Γλέζος

Eurokinissi

«Να έρθει να με αντικρούσει» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε απάντησή του στους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί γερμανικών επανορθώσεων.

Ο κ. Γλέζος, στην απάντησή του με τίτλο «Φτάνουν πια οι υπεκφυγές. Συνθήκη Ειρήνης τώρα!» χαρακτηρίζει ως «εντελώς εξωπραγματικές» τις απόψεις του κ. Σόιμπλε.

«Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους. Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας.

Φτάνουν πια οι υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας».

Ο κ. Γλέζος καταλήγει: «Και κάτι τελευταίο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού».