ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 08:22 EEST | Updated 16/04/2015 08:36 EEST

Ο νέος καυγάς της Κωνσταντοπούλου στην Βουλή για τις απουσίες των βουλευτών και το ποίημα του Άδωνι

Eurokinissi

Η έλλειψη απαρτίας στη Βουλή ήταν η αιτία να προκληθεί μια ακόμη ένταση στην Βουλή, με την πρόεδρο, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να διακόπτει τη συνεδρίαση.

Ο καυγάς έγινε μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου της Βουλής αμέσως μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Ο λόγος, το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε δεκάλεπτη διακοπή γιατί δεν υπάρχει απαρτία, τονίζοντας ότι απαιτείται ο αριθμός των 75 βουλευτών. «Με 57 βουλευτές δεν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση», τόνισε.

«Την εικόνα 'εγκρίνεται κατά πλειοψηφία' με 3 βουλευτές μέσα, αυτή η Βουλή δεν θα την επαναλάβει. Είναι τραυματική», σημείωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Για να πάρει τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: «Bullying δεν δεχόμαστε ως βουλευτές της ΝΔ. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να είστε Πρόεδρος όλων των βουλευτών. Μην στερείτε χρόνο με τα τερτίπια σας από τους βουλευτές. Απαιτούμε στο εξής οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και να μην πληρώνουμε τις δικές σας καθυστερήσεις».

Το «καφεδάκι»

«Δεν είστε Πρόεδρος κανενός μονομελούς οργάνου αυταρχικού καθεστώτος», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, κάνοντας λόγο για «ώρα Κωνσταντοπούλου».

Για να πάρει την απάντηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Κύριε Κουτσούκο, επειδή σε προηγούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχατε έρθει στο προεδρείο και με ρωτήσατε αν έχετε χρόνο για να πιείτε 'ένα καφεδάκι', θα σας παρακαλούσα να τηρείτε κάποιους κανόνες. Είναι υπερβολή να έρχεστε στην αίθουσα καθυστερημένος και να ψέγετε την Πρόεδρο για καθυστέρηση».

«Δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης. Θα είμαι όλη την ώρα μέσα. Και να μου κόψετε και τον μισθό», φώναξε ο Γ. Κουτσούκος, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου του επεσήμανε πως «η περικοπή μισθού προβλέπετε αν απουσιάζετε αδικαιολογήτως από 5 συνεδριάσεις και σας έχω πει ότι θα εφαρμοστεί ο καφές».

Ο καυγάς Κωνσταντοπούλου Κουτσούκου από fon1972

Για υποκρισία για τις ανάγκες των τηλεοπτικών καναλιών έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ισχυριζόμενος πάντως πως δεν χρειάζεται να διαπιστωθεί απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. «Δεν με ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σώου», είπε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη προσθέτοντας ότι «θεωρώ θέμα ουσίας και πολιτικού ήθους την ακρίβεια στην έναρξη».

Το ποίημα του Άδωνι

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, επέλεξε να υποδεχθεί την πρόεδρο της Βουλής στην Ολομέλεια με ένα... ποίημα.

Ειδικότερα, όταν εισήλθε στην αίθουσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώθηκε και της απήγγειλε ένα ποίημα του Γιώργου Δροσίνη.

Το ποίημα ήταν το εξής:

«Σε καρτερούσα και είπα να τη, μα ήταν η αυγούλα στις κορφές και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι, μα ήταν ίδιες και οι τρεις σαν αδερφές».