Η ιδιότυπη αντιπαράθεση Κώστα Μπακογιάννη – Διονύση Τεμπονέρα για τους δολοφονημένους γονείς τους

Η ιδιότυπη αντιπαράθεση Κώστα Μπακογιάννη – Διονύση Τεμπονέρα για τους δολοφονημένους γονείς τους
EUROKINISSI

Μια ιδιότυπη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Διονύση Τεμπονέρα, γιος του δολοφονημένου καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα.

Η αρχή έγινε όταν ο Κώστας Μπακογιάννης επέκρινε με δριμύτητα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, ότι συνομιλεί με τους δολοφόνους του πατέρα του, τους τρομοκράτες της 17Ν.

Η κ. Λέβα το βράδυ της Τρίτης έκανε αναφορά στον δολοφονηθέντα Παύλο Μπακογιάννη σχολιάζοντας: «Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα», ενώ απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ μίλησε για τον δικό της πατέρα τονίζοντας ότι ο βασανιστής του τον ρώτησε πόσα παιδιά είχε.

Αλλά και ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του Νίκου Τεμπονέρα, έστειλε ένα μήνυμα προς τη Δεξιά μέσω του facebook:

«Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!» έγραψε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ο δολοφόνος του Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα της ΝΔ, ενώ σήμερα έχει αποφυλακιστεί.

Η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα στο Facebook, έχει ως εξής:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν.Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά.Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή!Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!».

Κώστας Μπακογιάννης: Είναι δυνατόν να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία;

Το όλο θέμα που έχει προκύψει δεν άφησε ασχολίαστο ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, χαράσσοντας βαθιές διαχωριστικές γραμμές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για “δικούς μας” και “δικούς τους” νεκρούς», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Τη δεκαετία του 80’ είχαμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία; Ελληνίδες μανάδες δεν τους γέννησαν όλους;», διερωτήθηκε.

Δημοφιλή