ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/04/2015 18:13 EEST | Updated 16/04/2015 18:13 EEST

Τι συζήτησαν Βαρουφάκης – Λαγκάρντ στην έκτακτη συνάντησή τους

PAUL J. RICHARDS via Getty Images
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis delivers remarks at the Brookings Institute April 16, 2015, in Washington, DC. AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images)

Σε εξαιρετικό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας, διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης στην Ουάσινγκτον η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη Πόλ Τόμσεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση που διήρκεσε 45 λεπτά, κ. Λαγκάρντ και ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησαν οι δύο πλευρές να έχουν καλύτερη επαφή για την μέρα προς μέρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και, στο πλαίσιο αυτό, προγραμμάτισαν τα θέματα μέχρι την 24η Απριλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών καταλήγει διευκρινίζοντας πως δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε λίγες ώρες μετά από το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο ισχυρίζεται πως το ΔΝΤ απέρριψε την άτυπη προσέγγιση της Αθήνας για καθυστέρηση πληρωμής της δόσης.

Ο κ. Βαρουφάκης κληθείς να σχολιάσει χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδέστατο».

Ωστόσο στη συνέχεια και για το ίδιο ζήτημα, η επικεφαλής του ΔΝΤ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να εγκρίνει πιθανό ελληνικό αίτημα για αναβολή των πληρωμών των δόσεων.