ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/04/2015 15:52 EEST | Updated 16/04/2015 16:37 EEST

Έκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (R) speaks with International Monetary Fund (IMF) Director Christine Lagarde during an emergency Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels on February 11, 2015. Proposals by the new government in Athens to renegotiate the terms of its massive international bailout are scheduled to be discussed by eurozone finance ministers in Brussels on February 11 and 12. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, πήγε πάρα πολύ καλά, δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Η έκτακτη συνάντηση διήρκησε περίπου 45΄ και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι έγινε λίγες ώρες μετά από το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο ισχυρίζεται πως το ΔΝΤ απέρριψε την άτυπη προσέγγιση της Αθήνας για καθυστέρηση πληρωμής της δόσης.

Ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδέστατο».

Ωστόσο στη συνέχεια και για το ίδιο ζήτημα, η επικεφαλής του ΔΝΤ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να εγκρίνει πιθανό ελληνικό αίτημα για αναβολή των πληρωμών των δόσεων.

«Καθυστερήσεις πληρωμών δεν θα ήταν κατάλληλες για την σημερινή κατάσταση. Ποτέ μια ανεπτυγμένη χώρα δεν ζήτησε καθυστερήσεις πληρωμών» σχολίασε και πρόσθεσε πως «η καθυστέρηση καταβολής δόσης προς το ΔΝΤ ισοδυναμεί με το να απαιτείς πρόσθετη συνεισφορά από τη διεθνή κοινότητα, με κάποιες από αυτές τις χώρες να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τις χώρες που ζητούν αυτές τις καθυστερήσεις» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και λίγο πριν από τη συνάντησή της με τον κ. Βαρουφάκη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης, αύριο Παρασκευή, αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.