ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 13:46 EEST | Updated 16/04/2015 14:22 EEST

Στη λίστα του ΤIME με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας

Matt Cardy via Getty Images
ATHENS, GREECE - JANUARY 25: Head of radical leftist party Alexis Tsipras speaks to supporters after winning the election on January 25, 2015 in Athens, Greece. Predictions suggest Greece's radical left-wing Syriza party is currently just one seat short of an overall majority. European leaders have expressed fear that Greece could abandon the Euro, write off some of its national debt and put an end to the countryÕs austerity by renegotiating the terms of its bailout if the radical Syriza party comes to power. Greece's potential withdrawal from the eurozone has become known as the 'Grexit'. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Στη λίστα του περιοδικού Time με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες του 2015 βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Το κείμενο που σκιαγραφεί το προφίλ των ανθρώπων που απαρτίζουν τη λίστα έχει συνταχθεί από μια γνωστή προσωπικότητα.

Για τον κ. Αλέξη Τσίπρα γράφει ο επικεφαλής των Podemos, ο Ισπανός Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας

Στην κεντρική ομιλία της προεκλογικής του καμπάνιας ο Αλέξης μου είπε: "Πρέπει να συναντηθούμε τώρα, αν δεν σε πειράζει. Ας το κάνουμε σπίτι μου. Θα ήθελα να περάσω λίγη ώρα με τα παιδιά μου".

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας: Ενας οικογενειάρχης που μπορεί να μιλήσει για πολιτική την ώρα που τα δύο παιδιά του «κρέμονται» από τον λαιμό του.

Όταν ήταν ένας από τους νεαρούς ηγέτες της ελληνικής αριστεράς, κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να φιλοδοξείς να νικήσεις και πως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπιστείς την χώρα σου.

Αυτός ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αυτός ο ενθουσιώδης του rock 'n' roll, που συνήθιζε να ταξιδεύει με τη μοτοσικλέτα του πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός έγινε η ελπίδα των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες από τις πολιτικές ύφεσης που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Σήμερα ως ένας υπεύθυνος επικεφαλής της Κυβέρνησης έχει εντυπωσιάσει την Ευρώπη με τις διαπραγματευτικές του ικανότητες που συνδυάζουν σοφία και αρχές. Δεν είναι τυχαίο πως οι Έλληνες κατατάσσουν την κυβέρνησή του ψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη των τελευταίων ετών. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει έναν Ευρωπαϊσμό τον οποίο μοιραζόμαστε εκείνοι που καταλαβαίνουμε ότι η δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να συνδέεται με την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη».