ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2015 17:42 EEST | Updated 17/04/2015 18:38 EEST

Κλειστά για μια βδομάδα τα σχολεία σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία λόγω σκουπιδιών

Eurokinissi

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία για τουλάχιστον μια εβδομάδα λόγω της συσσώρευσης τόνων αμάζευτων σκουπιδών.

Τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους τόνους των αμάζευτων απορριμμάτων στις περιφέρειες τους, εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε πως «η περιφέρεια ό,τι ήταν να κάνει, το έκανε», για να προσθέσει την πεποίθηση του πως «πρέπει να παρέμβει η κεντρική εξουσία το συντομότερο δυνατό, για να μην κινδυνεύσει και άλλο η δημόσια υγεία».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως «ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία βρίσκονται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού», επισημαίνοντας ακόμη πως «ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών ομάδων είναι άμεσος».

Εν τω μεταξύ, με τον πιο καυστικό αλλά και δημιουργικό τρόπο επέλεξε να σατιρίσει την παρούσα κατάσταση μια ομάδα ανθρώπων, με τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους.

Η ρομαντική, σουρεαλιστική ταινία, την οποία έχει επιμεληθεί μάλιστα ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος, που απέσπασε το βραβείο κοινό στο Greek Film Festival του Λονδίνου, παρουσιάζει την ιστορία δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται γύρω από σωρούς σκουπιδιών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)