ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2015 09:43 EEST | Updated 17/04/2015 09:43 EEST

Αστυνομικός της ΔΕΛΤΑ με κάμερα στο κράνος ανάμεσα στους διαδηλωτές αν και δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να το επιτρέπει

Eurokinissi

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο στο οποίο αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ φαίνεται να φέρει στο κράνος του μικροκάμερα και να κινείται το απόγευμα της Πέμπτης 16 Απριλίου με μηχανή μικρού κυβισμού ανάμεσα στους διαδηλωτές στα Προπύλαια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η μικροκάμερα δεν τοποθετήθηκε στο κράνος του αστυνομικού με πρωτοβουλία του ίδιου αλλά με πρωτοβουλία της διοίκησης της υπηρεσίας του. Εντύπωση, όμως, προκαλεί ότι αυτό έγινε παρότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη χρήση κάμερας από αστυνομικούς.

Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχαν εξεταστεί από την Αστυνομία πριν από λίγο καιρό μέτρα προκειμένου να ελέγχονται περισσότερο τα μέλη της ομάδας Δέλτα, τα οποία είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για βιαιοπραγίες. Εξετάζεται το κατά πόσο ένα από τα μέτρα αυτά ήταν η τοποθέτηση μικροκαμερών στα κράνη των αστυνομικών.