Αίσιο τέλος για την εξαφάνιση 15χρονης. Επέστρεψε σπί της με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αίσιο τέλος για την εξαφάνιση 15χρονης. Επέστρεψε σπί της με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Shutterstock / Jetrel

«Όποιος δεν γράψει στις εξετάσεις του σχολείου πάνω από 19 δεν μπορεί να γίνει ούτε σκουπιδιάρης». Με αυτή τη φράση οι γονείς 15χρονης μαθήτριας πίεζαν το παιδί τους να διαβάζει περισσότερο.

Το αποτέλεσμα ήταν η ανήλικη να αποφασίσει στις 8 Απριλίου 2015 να φύγει από το σπίτι της. Το όνειρο των γονιών της, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μεγάλης εξαγωγικής εταιρίας, ήταν να περάσει κάποια στιγμή σε σχολή του Πολυτεχνείου. Αυτό που δεν υπολόγισαν, ωστόσο, είναι ότι η πίεση προς το παιδί τους θα ήταν καταστροφική για εκείνο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε για την εξαφάνιση και για το προφίλ που είχε η ανήλικη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί διεξήγαγαν ψηφιακή έρευνα των στοιχείων του κοριτσιού για την πρόσβασή της στο διαδίκτυο.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε και ταυτοποιήθηκε το σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε μέσω του κινητού τηλεφώνου της με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν. Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη και η ανήλικη εντοπίστηκε εγκαίρως και παραδόθηκε στους γονείς της.

Δημοφιλή