ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2015 07:57 EEST | Updated 20/04/2015 16:21 EEST

Σε δημόσια θέα έπειτα από πέντε χρόνια η «Ιερά Σινδόνη του Τορίνο»

ASSOCIATED PRESS
The Holy Shroud, the 14 foot-long linen revered by some as the burial cloth of Jesus, is on display at the Cathedral of Turin, Italy, Saturday, April 18, 2015. The long linen with the faded image of a bearded man, that is the object of centuries-old fascination and wonderment, will be on display for the public from April 19 to June 24, 2015. Pope Francis said he is planning to visit the Holy Shroud during a a pilgrimage to Turin next June 21, 2015. (AP Photo/Antonio Calanni)

Η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, το σάβανο που κάποιοι πιστεύουν πως χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξει το σώμα του Χριστού θα τεθεί και πάλι, έπειτα από πέντε χρόνια, σε δημόσια θέα στον καθεδρικό ναό του Τορίνο.

Το ύφασμα, μήκους 4,4 μέτρων, στο οποίο στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα το σώμα του οποίου ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί από βασανιστήρια, θα εκτίθεται μέχρι τις 24 Ιουνίου και μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μπει στη λίστα των επισκεπτών.

Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος θα πάει νωρίτερα, στις 21 Ιουνίου, στο Τορίνο.

Σημειώνεται πως το 2010 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τον καθεδρικό του Τορίνο για να προσκυνήσουν την «Ιερά Σινδόνη».

Η είσοδος όπως μεταδίδει το BBC θα είναι ελεύθερη και η Σινδόνη θα βρίσκεται σε ειδική διάφανη και με συγκεκριμένη θερμοκρασία θήκη.

Το ύφασμα έχει διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και τους πιστούς. Κάποιοι πιστεύουν πως πρόκειται για πλαστογραφία που έγινε τον μεσαίωνα.

Ωστόσο, άλλες μετρήσεις που έγιναν έδειξαν πως οι ίνες από το ύφασμα χρονολογούνται στο 300 με 400 μ.Χ..

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει για τον τρόπο που το σώμα του ανδρός αποτυπώθηκε στο σεντόνι.

Από την πλευρά της η καθολική εκκλησία δεν έχει πάρει θέση για το εάν το σώμα που αποτυπώνεται στο σάβανο είναι το Χριστού και αφήνει το ζήτημα ανοιχτό λέγοντας πως σημασία έχει τι νιώθει ο κάθε πιστός όταν αντικρίζει τη Σινδόνη.

«Δεν πρόκειται για ένα αντικείμενο λατρείας, αλλά μπορεί να ενισχύσει την πίστη... αρκετοί θα έρθουν να το δουν ακόμη και άνθρωποι που δεν είναι πιστοί. Πρόκειται για μια ευκαιρία για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Τορίνο Cesare Nosiglia.

Sponsored Post