ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/04/2015 17:09 EEST | Updated 20/04/2015 17:09 EEST

Προσφεύγει στο ΣτΕ ο Κώστας Μπακογιάννης για την μεταφορά των αποθεματικών των Περιφερειών

Menelaos Myrillas / SOOC

Την απόφαση του να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας και να ζητήσει την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία υποχρεώνει τις περιφέρειες να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «παύση πληρωμών» των έργων.

«Εν μία νυκτί, η κυβέρνηση ακυρώνει τη λαϊκή εντολή της Αυτοδιοίκησης και ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού, παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα της Ελλάδας» σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρνείται να γίνει συνεργός στον αυταρχισμό και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης».

Ο κ. Μπακογιάνης προσθέτει ότι, μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε απόφαση με την οποία προσφεύγει νομικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, «ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την αναστολή εφαρμογής της, καθώς και προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης».

«Οφείλουμε όλοι, ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, να προασπίσουμε τα συμφέροντα και την ομαλή λειτουργία του θεσμού που υπηρετούμε προς όφελος των πολιτών» τονίζει στην ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης και καταλήγει λέγοντας ότι «ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να μην επιμείνει στη θεσμική αυτή εκτροπή».