ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/04/2015 04:12 EEST | Updated 22/04/2015 04:12 EEST

Στο καμπαναριό εκκλησίας ανέβηκε κοριτσάκι για να αυτοκτονήσει γιατί το πίεζαν οι γονείς του

alandberning/Flickr
little girl sitting by herself just looked lonely

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί τοπικού Αστυνομικού Τμήματος νησιού των Δωδεκανήσων βλέποντας ένα 13χρονο κοριτσάκι να απειλεί να πέσει στο κενό από καμπαναριό εκκλησίας.

Το παιδί είχε ανέβει στο καμπαναριό επειδή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι γονείς του το πίεζαν για να έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις.

Μετά από προσπάθειες των αστυνομικών το κοριτσάκι πείστηκε να κατέβει και έτσι είναι σώο και αβλαβές στην αγκαλιά των γονιών του. Το όνομα του νησιού δεν αναφέρεται από τους αστυνομικούς για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Το περιστατικό καταγράφηκε προχθές το απόγευμα όταν χρήστης του διαδικτύου επικοινώνησε στο CYBER ALERT της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνοντας πως σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εντόπισε άτομο που εξέφραζε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Από την ψηφιακή έρευνα, προέκυψε ότι ο χρήστης που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση ήταν η 13χρονη. Ενημερώθηκε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και οι αστυνομικοί μαζί με συγγενείς εντόπισαν την ανήλικη, να κάθεται στην άκρη του μαντρότοιχου του καμπαναριού εκκλησίας, που βρισκόταν κοντά στο σπίτι της.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη αποτροπή αυτοκτονίας από την ΕΛ.ΑΣ. Στο διαδίκτυο ένας 39χρονος έγραψε: «Μέχρι εδώ είναι και τέλος. Ντρέπομαι να βγω έξω. Με ψάχνουν όλοι να τους δώσω τα χρωστούμενα. Σας χαιρετώ φίλοι μου». Ο 39χρονος είναι πνιγμένος από τα χρέη και τα δάνεια και κατοικεί σε μεγάλη πόλη της Δυτικής Ελλάδας. Είχε καταπιεί 280 υπνωτικά χάπια Lexotanil και ευτυχώς για εκείνον οι αστυνομικοί φαίνεται να τον πρόλαβαν πριν είναι αργά, καθώς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της περιοχής.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία γυναίκα από τη Σερβία επικοινώνησε με το CYBER ALERT, ενημερώνοντας πως 39χρονος γνωστός της, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του της εξέφρασε την επιθυμία να αυτοκτονήσει. Μέσω του κινητού του τηλεφώνου εντοπίστηκε το στίγμα, το γεωγραφικό σημείο, με αποτέλεσμα τον έγκαιρο εντοπισμό και την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Και στις δύο περιπτώσεις παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, ενώ προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες κατά τόπο εισαγγελικές αρχές.