ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/04/2015 16:10 EEST | Updated 22/04/2015 16:10 EEST

Πούδρα η άσπρη σκόνη που περιείχε ο ύποπτος φάκελος που αναστάτωσε την Ευελπίδων

Eurokinissi

Αρνητικός ήταν ο έλεγχος που έκανε το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στον φάκελο με την άσπρη σκόνη που σήμανε συναγερμό στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα «η σκόνη δεν είναι άνθρακας ή κάποιο άλλο παθογόνο μικρόβιο που ελέγχεται για βιοτρομοκρατία».

Πιθανότατα, σύμφωνα με το επιστημονικό προσωπικό που έκανε την έρευνα να πρόκειται για πούδρα ή κάποιο άλλο συναφές προϊόν. Ο φάκελος εστάλη χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και περιείχε τετρασέλιδη επιστολή αγνώστου περιεχομένου.

Ανοίχτηκε από υπάλληλο της Εισαγγελίας που όταν είδε τη σκόνη πέταξε το φάκελο σε κατάσταση πανικού.

Το σημείο αποκλείστηκε προληπτικά, ενώ επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), πυροσβεστική, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) χορήγησε προληπτικά αντίδοτο άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε τον φάκελο καθώς και σε όσους βρίσκονταν στο ίδιο γραφείο.

Ο χώρος απολυμάνθηκε από ειδικά συνεργεία και σε όσα πρόσωπα βρέθηκαν στον χώρο του δευτέρου ορόφου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος χορηγήθηκαν προληπτικά αντιβιοτικά χάπια.