ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/04/2015 10:53 EEST | Updated 22/04/2015 13:06 EEST

Συναγερμός σήμανε στην Ευελπίδων από φάκελο με άσπρη σκόνη

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτη στο κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων όταν εντοπίστηκε φάκελος με άσπρη σκόνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε η διευθύντρια της γραμματείας καθώς και μία εκ των εισαγγελέων. Ως παραλήπτης του φακέλου αναφερόταν το όνομα της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο συναγερμός έληξε αργά το μεσημέρι, ενώ ο χώρος απολυμάνθηκε από ειδικά συνεργεία και επετράπη σε υπαλλήλους και όσα πρόσωπα βρέθηκαν στον χώρο του δευτέρου ορόφου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος, να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Δύο χώροι είχαν αποκλειστεί στους οποίους παρέμεναν συνολικά 22 άτομα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ΕΜΑΚ καθώς και εκπρόσωποι του Δημόκριτου και του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου θα ερευνήσουν τη σύσταση της σκόνης.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα, οι ειδικοί, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)