ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/04/2015 05:53 EEST | Updated 22/04/2015 09:31 EEST

Κόπηκε το ρεύμα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου για τις μεγάλες επιχειρήσεις που ελέγχει τη «λίστα Λαγκάρντ»

eurokinissi

Την παρέμβαση της αρμόδιας αναπληρωτού υπουργού, Νάντιας Βαλαβάνη προκάλεσε η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Διεκόπη το πρωί της Τετάρτης η παροχή ρεύματος στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων στο Μαρούσι, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της οποία μάλιστα ασχολούνται με τις υποθέσεις της φορολογικές υποθέσεις των προσώπων που βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ» και τα εμβάσματα του εξωτερικού.

Η εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης δόθηκε από τη ΔΕΗ εξαιτίας των οφειλών επιχειρήσεων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο και έχουν κοινό «ρολόι» με τη ΔΟΥ.

Η κ.Βαλαβάνη ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, επικαλούμενη διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο.

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ

Σε σχέση με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο κτηριακό συγκρότημα ATRINA (Κηφισίας 32 – Μαρούσι) λόγω οφειλής, η ΔΕΗ Α.Ε. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και τονίζει:

Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια (1) παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης.

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε.

Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης.