ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/04/2015 14:38 EEST | Updated 22/04/2015 14:39 EEST

Έτσι θα μοιάζουν τα επιβατηγά αεροπλάνα του μέλλοντος

Μία ευφάνταστη, αλλά σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακή εικόνα σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν τα επιβατηγά αεροπλάνα του μέλλοντος παρέχει ο Όσκαρ Βάιναλς, industrial & graphic desig και ενθουσιώδης φίλος της αεροναυπηγικής.

Τα σχέδιά του αναρτώνται στο behance.net, και το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το AWWA-QG Progress Eagle, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου AWWA VA Sky Whale. Πρόκειται για το ίδιο concept, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων και τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται οι τεχνολογίες του 21ου αιώνα – και ειδικότερα από το 2030 και μετά.

Το Progress Eagle προορίζεται να είναι ένα αεροσκάφος με τρία καταστρώματα και μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Αντί για ορυκτά καύσιμα, θα βασίζεται σε έξι κινητήρες υδρογόνου για να απογειωθεί. Επίσης, θα διαθέτει έναν οπίσθιο κινητήρα που θα λειτουργεί και ως ανεμοτουρμπίνα, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή και τα φτερά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, ο Βάιναλς εκτιμά ότι το καλύτερο χαρακτηριστικό του αεροσκάφους θα είναι η δυνατότητά του να παράγει τη δική του ενέργεια, ενώ η δυνατότητα μεταφοράς επιβατών του θα φτάνει τα 800 άτομα.