ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/04/2015 14:20 EEST

Υπουργείο Παιδείας: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί κατάργησης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων

Eurokinissi

Σε διάψευση των σημερινών δημοσιευμάτων, που κάνουν λόγο για κατάργηση των ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών τριετούς διάρκειας με καταβολή διδάκτρων, προέβη το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρονται σε καταργούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου υπό συζήτηση.

«Πρόκειται για πρόγραμμα που θεσμοθετήθηκε από ένα νομοσχέδιο του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, διότι δεν υλοποιήθηκε η προβλεπόμενη από τον ίδιο διαδικασία έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων. Άρα δεν πρόκειται για καμία ”κατάργηση” επειδή ακριβώς δεν καταργείται ο νόμος Λοβέρδου», υποστηρίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ακόμη, το υπουργείο επισημαίνει πως πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα, όσον αφορά τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, το οποίο «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός νομοσχεδίου σαν το υπό συζήτηση, το οποίο καλείται απλώς να επιληφθεί άμεσων προβλημάτων».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)