ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/04/2015 03:20 EEST | Updated 24/04/2015 03:20 EEST

Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» της αστυνομίας για την επιτήρηση των συνόρων. Σε ποιες περιοχές θα διατεθούν 150 «υπεροχήματα» κατά των δουλεμπόρων

elas

Επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ» τίθεται σε ισχύ από την ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση και επιτήρηση των συνόρων.

Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν 150 νέα οχήματα ειδικού τύπου που θα αστυνομεύουν και θα επιτηρούν παραμεθόριες, ακριτικές περιοχές και τα σύνορα.

Τα οχήματα αυτά διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό και παρουσιάστηκαν επίσημα χθες από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Πανούση. Πιο συγκεκριμένα, το επιχειρησιακό σχέδιο στα σύνορα θα υλοποιηθεί με 150 οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα), τα οποία θα διατεθούν το επόμενο διάστημα σε περιπολίες. Η προμήθειά τους έγινε με χρηματοδότηση του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Τα συγκεκριμένα οχήματα αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών αυτών στις περιοχές: Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καστοριά, Φλώρινα, Σέρρες, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη , Εύβοια και Κέρκυρα.

Ο Γιάννης Πανούσης αναγνώρισε την προσπάθεια της προηγούμενης ηγεσίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν πάρα πολύ άδικος εάν δεν έλεγα ότι αυτή η πρώτη κίνηση της προμήθειας αυτών των οχημάτων έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Υπάρχει μια συνέχεια στην Ελλάδα, δεν είναι κανένας μάγος που βγάζει ξαφνικά λαγό από το καπέλο».