ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/04/2015 08:52 EEST | Updated 27/04/2015 13:28 EEST

Αλλαγές Μαξίμου στη διαπραγματευτική ομάδα. Στήριξη Βαρουφάκη αλλά και αναβάθμιση Τσακαλώτου

ASSOCIATED PRESS
Greek Minister Alexis Tsipras front and his Finance Minister Yanis Varoufakis, right, look on papers during the vote for the president of Greece's parliament in Athens, on Friday, Feb. 6, 2015. Barely 10 days after radical left-wing Syriza was swept to power in Athens, analysts expect a compromise over Greece's debts to emerge, allowing it to remain a member of the 19-country eurozone. The finance ministers of the 19-country eurozone are to meet at a special meeting Wednesday on the eve of a summit of European Union leaders to discuss Greece’s debts. (AP Photo/Petros Giannakouris )

Πλέον και επισήμως το Μαξίμου, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/4), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αποφάσιστηκε αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

  1. Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.
  2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
  3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
  4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
  5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, την Ελλάδα στο επόμενο Εurogroup της 11 Μαΐου, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σήμερα, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει η πολιτική ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Βαρουφάκη στην οποία θα ειναι παρών και ο Γιάννης Δραγασάκης. Την ίδια ώρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του Brussels Group.