ΔΙΕΘΝΕΣ
28/04/2015 05:57 EEST | Updated 28/04/2015 06:04 EEST

LiveDan: Φίλοι του 33χρονου στελέχους της Google που σκοτώθηκε στο Νεπάλ άρχισαν εκστρατεία για μία «ζωή γεμάτη περιπέτεια»

Facebook

O Dan Fredinburg ήταν ένας περιπετειώδης νέος που δούλευε για την εταιρεία Google, ήταν ιδρυτής μιας νεοφυούς επιχείρησης και διαχειριζόταν μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την κλιματική αλλαγή. Ήθελε η καθημερινότητά του να είναι γεμάτη περιπέτειες και ζούσε στα άκρα.

Day 20: Saving ice on top of Kala Patthar. Everest Basecamp in the background is a climate change hotspot. #Savetheice

A photo posted by Dan Fredinburg (@danfredinburg) on

Day 9: Back on the old yak farm to wrangle up some help to carry gear. #yak #everest2015 #yakcity

A photo posted by Dan Fredinburg (@danfredinburg) on

Ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Νεπάλ το 2013 με σκοπό να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ και παραλίγο να χάσει τη ζωή του από μια χιονοστιβάδα. Δυο χρόνια μετά ο Dan επέστρεψε με τον ίδιο στόχο, μόνο που αυτή τη φορά το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 33 του χρόνια, μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε πριν λίγες μέρες το Νεπάλ. Όπως εξήγησαν και οι φίλοι του στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post, ο ίδιος δεν το έβαζε κάτω και παρόλο που η πρώτη του προσπάθεια παραλίγο να αποβεί μοιραία, εκείνος δοκίμασε να ξαναπάει.

Τώρα οι φίλοι του προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο του, δημιουργώντας τη σελίδα «LiveDan». Πρόκειται για μια καμπάνια που είναι αφιερωμένη στις αρχές που καθοδηγούσαν τον Dan στη ζωή.

«Είχε το απίστευτο μυαλό ενός χάκερ, πάντα έβρισκε καινοτόμες ιδέες για να επιλύει προβλήματα. Χρησιμοποιούσε αυτό το μυαλό για να φέρει περισσότερη αγάπη και περιπέτεια στον κόσμο και να δημιουργήσει αυτού του είδους τις εμπειρίες για τους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόταν», ανέφερε στην Αμερικανική έκδοση της Huffington Post ο φίλος του, Max Stossel.

«Το να ζεις όπως ο Dan είναι σαν να ζεις μια περιπέτεια. Να μην φοβάσαι να βγεις έξω και να ακολουθήσεις τα όνειρα και τις τρελές ιδέες σου. Να βγεις στον κόσμο και να το κάνεις. Ο Dan έκανε τόσα πολλά και χωρίς δισταγμούς», δήλωσε ένας άλλος του φίλος και συνεργάτης ονόματι Mike North.

«Καμιά φορά (το να ζεις σαν τον Dan) σημαίνει πως παίρνεις τον δύσκολο και ανεξερεύνητο δρόμο. Ο Dan έπαιρνε τον δρόμο που δεν έχει εξερευνηθεί», δήλωσε η κοπέλα του 33χρονου, Ashley Arenson.

Τώρα η σελίδα «LiveDan» δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να μοιραστούν τα σχέδια των επικείμενων περιπετειών τους, να δεσμευτούν να ακολουθήσουν μια ζωή που απαρνείται τον φόβο και να κάνουν δωρεές είτε στην οργάνωση «Save the Ice», είτε σε δύο ορφανοτροφεία στο Νεπάλ. Η καμπάνια κατάφερε μάλιστα να συγκεντρώσει 50.000$ για τα ορφανοτροφεία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

*Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post.