ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/04/2015 10:56 EEST | Updated 28/04/2015 10:56 EEST

Διαψεύδει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών τα περί ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

JEAN-SEBASTIEN EVRARD via Getty Images
A man takes out Euro banknotes from an automated teller machine (ATM) at a cash point of the French bank 'La Banque Postale' in Carquefou, Western France, on September 10, 2014. AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD (Photo credit should read JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP/Getty Images)

Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών (Foreign Office – Φόρεϊν Όφις) έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε, έπειτα από ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επισήμανε μάλιστα πως η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής η βρετανική εφημερίδα δεν έχει σχολιάσει τη διάψευση από το Φόρεϊν Όφις.