ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/04/2015 16:56 EEST

Η viral μάνα της Βαλτιμόρης ξαναχτυπά

«Ξαναχτύπησε» η περίφημη μαμά της της Βαλτιμόρης, λίγο μετά το βίντεο που την έκανε γνωστή σε όλη την υφήλιο.

Η μητέρα, μιλώντας για το βίντεο που την δείχνει να «ξυλοφορτώνει» τον γιο της, τον οποίο είχε εντοπίσει να συμμετάσχει στα επεισόδια της Βαλτιμόρης, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό CBS News, εξήγησε πως το μόνο που την απασχολούσε εκείνη τη στιγμή, ήταν να προστατεύσει τον γιο της.

«Με κοίταξε στα μάτια (σ.σ. eye contact, αναφέρει χαρακτηριστικά). Και σε αυτό το σημείο, ξέρετε, δεν σκέφτεσαι καν για τις κάμερες ή τίποτα τέτοιο. Είναι ο μοναχογιός μου και στο τέλος της μέρας δεν θέλω να είναι αυτός ο επόμενος Freddie Gray», είπε η Toya Graham, αναφερόμενη στον 25χρονο νέο που πέθανε από σοβαρά κατάγματα που είχε υποστεί, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση και με τις ακριβείς αιτίες ακόμη να μην έχουν εξακριβωθεί.

Ο «μυστηριώδης» θάνατος του Freddie Gray είναι και ο λόγος πρόκλησης των ταραχών και επεισοδίων στη Βαλτιμόρη, όπου παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, μεγάλος αριθμός διαδηλωτών βρέθηκε στους δρόμους, με πυρκαγιές, καταστροφές αυτοκινήτων και καταστημάτων να πραγματοποιούνται, καθώς και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Εθνοφρουράς και διαδηλωτών να συντελούν στον τραυματισμό τουλάχιστον 20 αστυνομικών.

Η μητέρα είπε πως μόλις είδε τον γιο της μεταξύ των διαδηλωτών «απλώς τα έχασε». «Ήμουν σοκαρισμένη, ήμουν νευριασμένη, γιατί ποτέ δεν θες να δεις τον γιο σου εκεί έξω να κάνει τέτοια πράγματα», είπε.

Η ίδια, μητέρα που μεγαλώνει μόνη της έξι παιδιά, είπε πως καταδικάζει τον βανδαλισμό και την βία κατά των αστυνομικών, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για τον χαμό του Freddie Gray και δεν θέλει μια τέτοια ζωή για τον γιό της.

«Υπάρχουν κάποιες μέρες, στις οποίες θα πρέπει να τον κλείσω μες στο σπίτι, ώστε να μην πάει έξω και ξέρω πως δεν μπορώ να το κάνω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν είμαι ανεκτική μητέρα. Όποιος με ξέρει, ξέρει πως δεν μπορώ να το κάνω αυτό».

Ο γιος της ήξερε πως «είχε μπλεξει», μόλις την είδε, λέει. Ο ίδιος της είπε, αργότερα, πως όταν την είδε, το ένστικτο του ήταν να το βάλει στα πόδια.

Αφού επέστρεψαν οι δύο τους στο σπίτι τους, έκατσαν μαζί και είδαν την κάλυψη των γεγονότων της Βαλτιμόρης από την τηλεόραση. Καθώς οι εικόνες της αντίδρασης της μάνας έκαναν το γύρο του κόσμου, πολύ σύντομα ο γιός άρχισε να λαμβάνει μηνύματα στον λογαριασμό του στο Facebook, τα οποία υποστήριζαν την μητέρα του.

Τα περισσότερα ανέφεραν πως «δεν πρέπει να θυμώνεις με τη μάνα σου, πρέπει να της δώσεις μια αγκαλιά».

Η μητέρα ελπίζει πως ο γιος της θα πάρει το μάθημα του από το γεγονός αυτό. Ο αξιωματούχος της Αστυνομίας της Βαλτιμόρης, Anthony Batts, βλέποντας το περίφημο βίντεο με την ίδια, σχολίασε πως «μακάρι να είχα περισσότερους γονείς που πρόσεχαν τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ».

Εκείνη συμφωνεί πως η κατάσταση θα ήταν αλλιώς αν και άλλες μητέρες φρόντιζαν έτσι για τους γιούς τους, ωστόσο, όπως είπε, καταλαβαίνει πως υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό δεν είναι πιθανό.

«Δεν ξέρουμε που είναι αυτές οι μητέρες, πολλές μητέρες πρέπει να εργάζονται για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Μπορείς να δασκαλεύεις τα παιδιά σου, αλλά στο τέλος της μέρας θα λάβουν τις δικές τους αποφάσεις. Ως γονείς απλώς πρέπει να τους ακολουθούμε ώστε να εξασφαλίσουμε πως βρίσκονται εκεί που πρέπει να βρίσκονται».