Το «ελληνικό CSI» θα φωτίσει τις έρευνες για την εξαφάνιση της 4χρονης Άννυ

Το «ελληνικό CSI» θα φωτίσει τις έρευνες για την εξαφάνιση της 4χρονης Άννυ
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το «ελληνικό CSI» αναλαμβάνει πλέον κομβικό ρόλο στην υπόθεση της εξαφάνισης της 4χρονης Άννυ.

Οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν τα ευρήματα που περισυλλέγησαν από το ισόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας, όπου έμενε το παιδί πριν εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν DNA της 4χρονης Άννυ επικεντρώνοντας τις έρευνες στον εντοπισμό ακόμα και κάποιας κηλίδας αίματος του παιδιού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με την χρήση ειδικών υγρών και φωτισμού έχουν προκύψει 2-3 σημεία του διαμερίσματος στα οποία εντοπίζονται ύποπτα υγρά. Λήφθηκαν δείγματα που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυσή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για υπολείμματα αίματος και αν ναι, να γίνουν συγκριτικές εξετάσεις ταυτοποίησης με υλικό από τα ρούχα του εξαφανισμένου κοριτσιού. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής απεύχονται το ενδεχόμενο ταυτοποίησης, καθώς η κατεύθυνση των ερευνών θα οδηγεί προς την εγκληματική ενέργεια.

Στο μεταξύ μία γυναίκα πήγε στους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση και έδωσε 3-4 φωτογραφίες που είχε τραβήξει με το κινητό της τηλέφωνο, στις οποίες απεικονίζεται μία γυναίκα και ένα παιδί που προσομοίαζε στην μικρή Άννυ, να επιβιβάζονται σε ταξί στην περιοχή της Νίκαιας. Αυτές οι φωτογραφίες επιδείχθηκαν στην 25χρονη μητέρα του εξαφανισμένου κοριτσιού, που φαίνεται να αναγνωρίζει την Άννυ στο πρόσωπο του παιδιού των φωτογραφιών, όχι όμως τα ρούχα και τα παπούτσια που φορά. Ωστόσο οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι σε θέση να γνωρίζουν πως το παιδί των φωτογραφιών, δεν είναι η μικρή Άννυ.

Δημοφιλή