Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ – Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ – Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια
Eurokinissi

Δεμένα θα είναι αύριο, Πρωτομαγιά, τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου έχει λάβει το Λιμενικό Σώμα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς, από το μεσημέρι της Πέμπτης, η κίνηση αναμένεται αυξημένη, ενόψει της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει αύριο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας την Παρασκευή 1η Μαΐου με έναρξη 00:01 απόψε και λήξη αύριο Παρασκευή στις 24:00.

Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, Κυριάκος Κουράκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για όλες τις ημέρες έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, ενώ πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν, ήδη, αποστείλει σχετικά έγγραφα για εκτέλεση δρομολογίων μετά τη λήξη της αυριανής κινητοποίησης μετά τις 24:00.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, αύριο, μετά τη λήξη της απεργίας, θα εκτελεστούν δρομολόγια για την Κρήτη, πιθανόν και για την Παροναξία.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων, θα υπάρχουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ ανάλογα μέτρα θα υπάρχουν και από την τροχαία γα τη διευκόλυνση των οχημάτων προς το λιμάνι.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 δρομολόγια αναχώρησης πλοίων, από τη Ραφήνα εννέα και από το Λαύριο επτά. Συνολικά, μέχρι την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 43 δρομολόγια αναχώρησης, από τη Ραφήνα 26 και από το Λαύριο 15.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα