ΔΙΕΘΝΕΣ
02/05/2015 11:33 EEST | Updated 02/05/2015 11:33 EEST

Αγγλία: Θα δίνουν πρόστιμα για τα περιττώματα σκύλων μέσω ταυτοποίησης DNA

Andreas-photography/Flickr
These dogs belong to one of last years T189ers we often see them around townhe is going to go mad because i cant remember the breed name starts with an Mvery big dogs with a thick undercoat and a top coat of guard hairs

Ένα νέο σχέδιο αποφάσισαν να θέσουν αυτή τη βδομάδα σε ισχύ οι Βρετανικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο, για τα δικά τους δεδομένα, πρόβλημα με τα περιττώματα σκύλων στους δρόμους. Από τον επόμενο Απρίλιο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τώρα να καταθέτουν δείγμα DNA των σκύλων τους, ώστε σε περίπτωση που δεν μαζέψουν τα περιττώματά τους από τον δρόμο, οι αρχές να μπορούν να τους επιβάλλουν πρόστιμο χωρίς να τους έχουν «πιάσει» επί τω έργω.

Το δείγμα DNA του κάθε σκύλου θα φυλάσσεται σε μια βάση δεδομένων όπου θα αναγράφεται και το όνομα του ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση που η αστυνομία εντοπίσει κάποιο περίττωμα στον δρόμο, αυτό θα συλλέγεται ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης που δεν φρόντισε να το μαζέψει. Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα ανέρχεται στις 80 λίρες.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο Kim Dale το σχέδιο ίσως αποτύχει, καθώς οι ιδιοκτήτες που δεν ενδιαφέρονται να καθαρίσουν μετά την αφόδευση των σκύλων τους, δεν θα παραδώσουν το DNA του σκύλου τους. Παρόλα αυτά άλλοι εκτιμούν πως είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς τώρα πολλοί θα φοβούνται περισσότερο να μην υπακούν τον νόμο.

Πηγή: Independent