ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/05/2015 07:58 EEST | Updated 02/05/2015 07:58 EEST

Μιράντα Ξαφά: Αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit

Eurokinissi

«Αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα» δήλωσε ττο Σάββατο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. 

«Έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές» σημείωσε η κ. Ξαφά, συμπληρώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπαν ότι υπάρχει σχέδιο Β’ για την Ελλάδα.» 

«Κανείς πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας... Η κυβέρνηση θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε.

Η ίδια πρόσθεσε πως εάν δεν αναβαθμιστεί η παραγωγή και οι εξαγωγές προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος δεν θα μπορέσει η χώρα να έχει ανάπτυξη και να αυξηθούν οι μισθοί.

Ακόμη σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από δήλωσή της ότι απέσυρε το σύνολο των τραπεζικών της καταθέσεων από την Ελλάδα είπε: «Δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας».