ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/05/2015 08:15 EEST | Updated 02/05/2015 08:15 EEST

Σύλληψη επικίνδυνου δραπέτη στα Κάτω Πατήσια

Eurokinissi

Eπικίνδυνος Αλβανός δραπέτης συνελήφθη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε καφενείο στα Κάτω Πατήσια Αττικής.

Πρόκειται για τον Ν.Α., ο οποίος στις 26 Φεβρουαρίου 2015 είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια του Α.Τ. Κορίνθου και έκτοτε αναζητούνταν. Μετά την απόδραση και για χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών, πρόλαβε να διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες, 47 κλοπές-διαρρήξεις και 11 κλοπές οχημάτων.

Στις 8 Απριλίου 2015 μετά από ληστεία στην περιοχή της Αργολίδας, εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσε και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν τους είχε παρασύρει τραυματίζοντας δύο από αυτούς.

Συνελήφθη από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θήβας και Λιβαδειάς, σε καφενείο στα Κάτω Πατήσια, ενώ στο σπίτι που διέμενε στο Αιγάλεω, βρέθηκε ένα πολεμικό καλάσνικοφ.

Σε ληστεία που είχε συμβεί πριν από δύο ημέρες στο Πυρί Θηβών, ο 26χρονος και οι δυο συνεργοί του είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο ηλικιωμένο θύμα τους και στη συνέχεια τον έδεσαν με σεντόνια μαζί με τη γυναίκα του.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 26χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε και άλλες ληστείες που έκανε το τελευταίο δίμηνο, καθώς επίσης και πολλές διαρρήξεις και κλοπές σε περιοχές της Στερεάς και της Αττικής και της Κορινθίας.

Η αστυνομία ερευνά και σε ποιες άλλες αξιόποινες πράξεις μπορεί να εμπλέκεται, ενώ έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Το μεσημέρι ο ταξίαρχος κ. Νίκος Γεωργακόπουλος θα προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις.