ΔΙΕΘΝΕΣ
04/05/2015 09:46 EEST | Updated 04/05/2015 09:47 EEST

Όταν τα γερμανικά ΑΤΜ...ξέμειναν από ρευστό

ASSOCIATED PRESS
** ARCHIV ** Ein Geldautomat zur Auszahlung des Arbeitslosengeldes am 2. Nov. 2005 auf dem Arbeitsamt in Bruehl bei Koeln. In der Debatte ueber eine laengere Zahlung des Arbeitslosengeldes I hat sich der SPD-Fraktionsvize im Bundestag, Ludwig Stiegler, fr eine

Δυσάρεστες συνέπειες είχε για τις τράπεζες του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου η απεργία εταιρείας ασφαλείας, καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Handelsblatt, πολίτες που πήγαν να βγάλουν λεφτά από ΑΤΜ, διαπίστωσαν ότι...είχαν ξεμείνει από ευρώ.

Η...ξηρασία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση μέσα στο σαββατοκύριακο, και οφείλεται στην απεργία που κήρυξε το σωματείο Verdi, στο οποίο ανήκουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ασφαλείας Prosegur, ζητώντας καλύτερους μισθούς. Σύμφωνα με το σωματείο, πέρα από τις Deutscher Bank και Commerzbank, έχουν επηρεαστεί και άλλες, όπως η Berliner Bank, η Postbank και η Sparda-Bank, καθώς και άλλα μικρότερα ιδρύματα.

Συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα το πρωί της Δευτέρας, με στόχο να λυθεί το ζήτημα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα μεταξύ του Συνδικάτου Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL) και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) συνεχίζονται. Το GDL ξεκινά από σήμερα Δευτέρα στις 3 μ.μ. απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες, ενώ από τις 2 τα μεσάνυχτα της Τρίτης (05.05) θα συνεχισθεί και στις επιβατικές. Η απεργία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια απεργιακή κινητοποίηση για το Συνδικάτων GDL τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, πρόκειται για την όγδοη κατά σειρά απεργία του GDL με βασικά αιτήματα τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, την αύξηση του μισθού κατά 4,7% από τον Ιούλιο καθώς επίσης τη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από τις 39 στις 37 ώρες.