Ξέσπασμα χλαμύδιας σε γυμνάσιο του Τέξας που δίδασκε την... αποχή

Ξέσπασμα χλαμύδιας σε γυμνάσιο του Τέξας που δίδασκε την... αποχή
coltera/Flickr

«Ξέσπασμα» χλαμύδιας καταγράφηκε σε γυμνάσιο στο Τέξας στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχει στο σχολικό πρόγραμμα το μάθημα σεξουαλικής αγωγής ούτε μοιράζεται στους μαθητές κάποιο ενημερωτικό υλικό. Στην Πολιτεία αυτή μάλιστα προωθείται η «λογική» της αποχής από το σεξ ως μέσο προφύλαξης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εγκυμοσύνη κλπ.

Όπως αναφέρει ο Independent, και σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του CBS 7, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 20 κρούσματα στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, στο οποίο φοιτούν συνολικά 300 μαθητές. Πρακτικά δηλαδή έχει ήδη μολυνθεί το 15% των μαθητών.

Σύμφωνα δε με το Salon, η αποκάλυψη ήρθε όταν η αρμόδια υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Τέξας ενημέρωσε όλες τις περιφέρειες για τα γενικά υψηλά ποσοστά εμφάνισης χλαμύδιας που έχουν καταγραφεί στις γύρω περιοχές.

Μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής έχει προκληθεί αναστάτωση από την είδηση και γονείς δηλώνουν πως δεν θέλουν το παιδί τους να μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Στο σχολείο, προσφέρεται μόνο ένα τριήμερο μη – υποχρεωτικής παρακολούθησης μάθημα σεξουαλικής αγωγής κάθε χρόνο ενώ γενικότερα σε όλη την Πολιτεία του Τέξας προωθείται η «λογική» της αποχής από το σεξ ως μέσο προφύλαξης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εγκυμοσύνη κλπ. Κάποιοι καθηγητές, προσφέρονταν να μιλήσουν στα παιδιά για το σεξ και τους τρόπους προφύλαξης αλλά οι γονείς είχαν το δικαίωμα να μην τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο μάθημα.

Σημειώνεται πως η χλαμύδια είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα στο 75% των γυναικών και στο 50% των ανδρών. Στις γυναίκες τα βακτήρια προσβάλλουν τον τράχηλο ή/και την ουρήθρα και τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι: ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις, αίσθημα πόνου ή καψίματος στην ουρήθρα, εμφάνιση σταγόνων αίματος πέραν της περιόδου, πόνος χαμηλά στην κοιλιά ή στη μέση, ναυτία ή και πυρετό.

Στην περίπτωση των ανδρών τα συμπτώματα προσομοιάζουν με αυτά ενός άλλου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος της γονόρροια και τα πιο συνηθισμένα είναι: αίσθημα επώδυνου καψίματος στην ουρήθρα, γαλακτώδες άσπρο ή κίτρινο υγρό από το πέος, πόνος ή διόγκωση των όρχεων, ερυθρότητα και πρήξιμο γύρο από το πέος.

Η χλαμύδια θεραπεύεται με αντιβιοτικά αλλά εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει ακόμη και στειρότητα.

Πηγή:Independent

Δημοφιλή