ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/05/2015 09:56 EEST | Updated 05/05/2015 11:17 EEST

Η Μαρία Γιαννακάκη δηλώνει υποψήφια για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ

γιαννακακη

Μετά την υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, του παραιτηθέντα γραμματέα της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου και δεύτερη υποψηφιότητα από την πρώην βουλευτή Μαρία Γιαννακάκη κατατέθηκε την Τρίτη δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος. Σε δήλωσή της αναφέρει ότι η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής αριστεράς με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης.

Δηλώνει ότι το τελευταίο χρόνο ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα και στην παρούσα κατάσταση προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας, ενώ η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αυτοσκοπός.

« Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος», σημειώνει στη δήλωση υποψηφιότητάς της η κ. Γιαννακάκη.

(Με Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)