ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/05/2015 12:17 EEST | Updated 05/05/2015 12:30 EEST

Tόμας Βίζερ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας

Eurokinissi

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλή του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα.

«Θα έχουμε συμφωνία. Πιστεύω ότι όλες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένος πως το μέλλον του είναι εντός της ευρωζώνης. Έχει δώσει μια εντολή, η οποία, όπως μου φαίνεται και όπως φαίνεται και στους Έλληνες πολιτικούς, είναι αρκετά ξεκάθαρη, να κάνει ότι χρειαστεί για να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα με τους πιστωτές» δήλωσε ο ίδιος στο δίκτυο CNBC.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Βίζερ, μέλη του Eurogroup ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα ότι μια συμφωνία είναι κοντά, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να ασχολούνται με δημοσιονομικά και φορολογικά ζητήματα καθώς και με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πραγματική καταστροφή πριν από τρία χρόνια και, ενώ σήμερα η Ευρώπη είναι καλά θωρακισμένη, μια τέτοια έκβαση θα ήταν και πάλι αρνητική.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ισχυρίστηκε πως η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί ένα Grexit.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)