ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/05/2015 12:39 EEST | Updated 05/05/2015 13:08 EEST

Μαξίμου: «Προβοκάτσιες και συκοφαντίες» οι δήθεν πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων αναπληρωτή υπουργού στο εξωτερικό

Nick Paleologos / SOOC

«Από ότι φαίνεται η “δημοσιογραφική” χυδαιότητα δεν έχει όρια», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το νέο δημοσίευμα αυτή τη φορά της εφημερίδας «Μακεδονία», για τα περί μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό από μέλος της κυβέρνησης. Πηγές της κυβέρνησης κατηγορούν «το εκδοτικό συγκρότημα “Μακεδονία-Θεσσαλονίκη” ότι συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι «βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα». Εν συνεχεία, όπως συμπληρώνουν, όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

«Ας τους γίνει σαφές όμως», υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές: «Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία». Σημειώνουν δε ότι το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: «Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;».

«Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα», τονίζουν και σημειώνουν πως αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου.«Αν δεν έχει», υπογραμμίζουν, «οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση “δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο”».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.