ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2015 07:40 EEST | Updated 06/05/2015 07:41 EEST

Διαφήμιση εταιρείας ρούχων λογοκρίνεται για παιδοφιλικά υπονοούμενα

Youtube

Την στιγμή που αμέτρητες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων βγαίνουν από το χρονοντούλαπο που είχαν κρυφτεί για χρόνια και απασχολούν ξανά τις Βρετανικές αρχές, μια διαφήμιση της Miu Miu λογοκρίθηκε γιατί είχε αισθητική που συνδύαζε την παιδική αθωότητα και την ερωτική διάθεση ταυτόχρονα.

Στις φωτογραφίες ποζάρει η νεαρή Mia Goth, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία «Nymphomaniac». Η Goth είχε κλείσει τότε τα 21 της χρόνια, όμως η παραγωγή την έβαψε και την έντυσε με τρόπο που να μοιάζει με μικρό κορίτσι. Το μακιγιάζ της ήταν φυσικό και τα ακριβά ρούχα που φορούσε ήταν μερικά νούμερα μεγαλύτερα και στυλιζαρισμένα έτσι ώστε να θυμίζει κορίτσι που δοκιμάζει τα φορέματα της μαμάς του. Ταυτόχρονα όμως, το σκηνικό αφήνει το υπονοούμενο ότι κάποιος παρακολουθεί το μοντέλο, το οποίο ποζάρει πάνω σε ένα κρεβάτι.

Οι φωτογραφίες είχαν τοποθετηθεί φέτος στις σελίδες της Βρετανικής Vogue, όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την Ηθική Αρχή Διαφημίσεων. Εκπρόσωποι του περιοδικού μόδας τόνισαν πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλο αυτό, καθώς κανένας αναγνώστης δεν απέστειλε παράπονο σε αυτούς. Την ίδια στιγμή, η Prada, η εταιρεία στην οποία ανήκει η Miu Miu, αρνήθηκε την ύπαρξη ερωτικής ατμόσφαιρας στις φωτογραφίες και υπέδειξε πως η Goth φορούσε σοφιστικέ ρούχα που δεν είχαν βαθύ ντεκολτέ.

Στους ισχυρισμούς της εταιρείας η Ηθική Αρχή Διαφημίσεων απάντησε πως οι φωτογραφίες παρουσιάζουν ένα παιδί με τρόπο που παραπέμπει στο σεξ και πως η συμπεριφορά τους ήταν επιπόλαια και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά εγκλήματα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η Αρχή είχε λάβει οδηγίες από τον David Cameron να είναι πιο αυστηρή με τις διαφημίσεις.

Πηγή: Daily Mail