ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/05/2015 18:43 EEST | Updated 06/05/2015 18:43 EEST

Φλαμπουράρης: Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα

Eurokinissi

Επανέφερε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια.

Όπως είπε ο κ. Φλαμπουράκης η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική. Ωστόσο υπογράμμισε πως εάν τα πράγματα δεν προχωρήσουν βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί η γνώμη του λαού.

Ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική, αντί για την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων της σκληρής λιτότητας» είπε και στο σημείο αυτό τόνισε, πως αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν θα διστάσει να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα. Διότι οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους».

Ο υπουργός δήλωσε υπερήφανος για το έργο της κυβέρνησης καθώς όπως είπε έχουν γίνει πολλά που οδηγούν σε αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας για πολλά κοινωνικά στρώματα.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που, όπως είπε, θα διασφαλίσει τροφή, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι διασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, ενώ επισήμανε ότι με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή θα ανακουφιστούν πολλοί πολίτες που χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Επιπλέον ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή 4.000 υπαλλήλων στην εργασία τους, αλλά και στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

«Ανοίγουμε τη νέα ΕΡΤ σβήνοντας μια μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας», είπε και υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η κυβέρνηση αυτή είναι τετραετίας και όχι 100 ημερών.

«Αυτός είναι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού μας προγράμματος. Συνεχίζουμε απτόητοι και είμαστε αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο» κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)