Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει την πόρτα του το «Φιλοξενείο Αιτούντων Άσυλο» στην Θεσσαλονίκη

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει την πόρτα του το «Φιλοξενείο Αιτούντων Άσυλο» στην Θεσσαλονίκη
SOOC

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει τις πόρτες του το «Φιλοξενείο Αιτούντων Άσυλο» στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δομή που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και θα βρίσκεται στον χώρο των παλιών στάβλων στην περιοχή της Τούμπας.

«Στο φιλοξενείο έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες, έχει τελειώσει ο εξοπλισμός και απομένουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, ώστε στο άμεσο μέλλον να εγκατασταθούν στον χώρο 28 άτομα», δήλωσε, σήμερα, Πέμπτη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το φιλοξενείο θα απευθύνεται σε έξι ή επτά οικογένειες προσφύγων που ζητούν πολιτικό άσυλο μαζί με τα παιδιά τους, ενώ για τη δημιουργία του ο Δήμος διεκδίκησε χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων.

Ακόμα, η κ. Γούλα αναφέρθηκε στις οχτώ κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Παροχή Συσσιτίου, ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, η Τράπεζα Χρόνου, το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Υπνωτήριο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Οι δομές εντάσσονται στο πλαίσιο προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος έως τον Ιούλιο.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά τρόπους να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για όσο διάστημα απαιτηθεί καθώς είναι σημαντικές δομές και πρέπει να διατηρηθούν», είπε η αρμόδια αντιδήμαρχος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων καταγράφηκαν συνολικά 1300 επισκέψεις και άλλες 1100 διανυκτερεύσεις στο Υπνωτήριο Αστέγων.

Τέλος, η κ. Γούλα στάθηκε στο πρόγραμμα επανένταξης 130 ανέργων που ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα «Πολιτισμός: η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή