Λεκτική επίθεση Λαγού στην Κανέλλη: «Να δω πως θα φύγεις από το δικαστήριο»

Eπίθεση Λαγού στην Κανέλλη: «Να δω πως θα φύγεις από το δικαστήριο»
Eurokinissi

Επεισόδιο ανάμεσα στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, σημειώθηκε στη Βουλή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, όπου ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ιδιότητα του ως υπόδικου, καθώς μέχρι και πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος.

Η Λιάνα Κανέλλη απάντησε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτή την επιτροπή» και βγήκε από την αίθουσα, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όμως, να την ακολουθεί.

Τρεις βουλευτές- οι Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας τους ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Κυριαζίδης της Νέας Δημοκρατίας- τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, με λεκτική αντιπαράθεση να ακολουθεί μεταξύ του Γιάννη Λαγού και της Λιάνας Κανέλλη.

«Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής», είπε ο Γιάννης Λαγός, με την Λιάνα Κανέλλη να αποκρίνεται «ναι, ήμουν».

«Θα σε δω στο δικαστήριο, να δεις πως θα φύγεις», είπε ο Γιάννης Λαγός.

«Με απειλείς;», ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ», απάντησε ο Γιάννης Λαγός και συνέχισε: «τι θα πεις; Ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση».

«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;», είπε η Λιάνα Κανέλλη.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου, σχολίασε το περιστατικό σημειώνοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές», διαβεβαιώνοντας ακόμη πως για το περιστατικό θα ενημερωθούν τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και οι βουλευτές. Ήδη, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ την λεκτική επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ έχουν καταδικάσει και η Νέα Δημοκρατία, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι, απειλώντας μας», κατέληξε η Βασιλική Κατριβάνου.

Ο Γιάννης Λαγός από την πλευρά του, χαρακτήρισε τα όσα αναφέρει η Λιάνα Κανέλλη πως συνέβησαν στο διάδρομο της Βουλής «ψευδέστατα», προσθέτοντας πως προκαλεί τον οποιονδήποτε βρισκόταν στο σημείο, την ώρα που λάμβανε χώρα το περιστατικό, να τον διαψεύσει.

Δημοφιλή