Λαπαβίτσας: Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι

Λαπαβίτσας: Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι
Eurokinissi

«Δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε (σ.σ με τους θεσμούς) με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας και εκτίμησε πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία Αθήνας - δανειστών ούτε το Μάιο.

«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα "υπογράψτε όπως - όπως" από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις... Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα» σημείωσε.

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα... Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα...Ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» είπε.

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (...). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο βουλευτής.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή