Κουρουμπλής: Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των χαμηλόμισθων ασφαλισμένων στα φάρμακα

Κουρουμπλής: Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των χαμηλόμισθων ασφαλισμένων στα φάρμακα
Eurokinissi

Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Mega.

«Aπό τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%», είπε ο υπουργός. Εκτίμησε, δε, ότι η μείωση αυτή θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε η νέα κυβέρνηση παρέλαβε «ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση» και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί «που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων» και ότι «αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί».

«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να της δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβετε με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Εμείς λοιπόν έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Οι 4.500 προσλήψεις είναι εγκεκριμένες από εμένα όχι από εσάς. Μην παίρνετε τη δόξα των άλλων», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Δημοφιλή