ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/05/2015 13:00 EEST | Updated 10/05/2015 15:42 EEST

Τσίπρας: Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου

Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives for a cabinet meeting at the Greek parliament in Athens on April 30, 2015. Greece resumed talks with its international creditors on critically-needed bailout funds as officials warned that time was running out for a deal.   AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI        (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives for a cabinet meeting at the Greek parliament in Athens on April 30, 2015. Greece resumed talks with its international creditors on critically-needed bailout funds as officials warned that time was running out for a deal. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

«Θέλουμε στο Eurogroup της Δευτέρας να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ανέφερε -σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου- ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά ώρες συνεδρίασης.

Ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις, του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της ενωμένη και αποφασισμένη. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Καμμένος το απέκλεισε απαντώντας: «Η κυβέρνηση έχει φρέσκια λαϊκή εντολή και με αυτή θα προχωρήσει».

Νωρίτερα πηγές του Μξαξίμου τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του Eurogroup τη Δευτέρα θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Μέχρι τώρα, το κυβερνητικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού -όπου κατεγράφη η πορεία των διαπραγματεύσεων, η προσδοκία από το Eurogroup και η συζήτηση επί της τακτικής- ενημέρωσαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.

Τέλος, στο Eurogroup, εκτός της ex officio συμμετοχής του κ. Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο κ. Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρωγνομώνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.

Το απόγευμα της Κυριακής συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μαζι με το προεδρείο της ΚΟ. Η συνεδρίαση θα γίνει στην Κουμουνδούρου και υα είναι παρών και ο κ. Τσίπρας ώστε να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)