ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2015 04:47 EEST | Updated 11/05/2015 04:47 EEST

Αιωνόβια και ακόμη χορεύει

SAEED KHAN via Getty Images
TO GO WITH Australia-Lifestyle-dance-ageing,FEATURE by Madeleine CooreyThis photo taken on March 12, 2015 shows a 100-year-old dancer and choreographer Eileen Kramer performing during a full dress rehearsal of her latest work, The Early Ones, at a theatre in north Sydney. Starring in music videos at the age of 100, Eileen Kramer is probably the oldest working dancer and choreographer in Australia, if not the world -- and the centenarian revels in her age. AFP PHOTO / SAEED KHAN (Photo credit should read SAEED KHAN/AFP/Getty Images)

Η  Eileen Kramer είναι 100 ετών, σφύζει από ζωή και θεωρείται η μεγαλύτερη σε ηλικία επαγγελματίας χορεύτρια και χορογράφος στην Αυστραλία εάν όχι στον κόσμο.

«Είμαι 100 ετών, δεν με πειράζει καθόλου. Απελευθερώθηκα» λέει η Kramer η οποία συμμετέχει σε ένα μουσικό βίντεοκλιπ.

Η ίδια μιλώντας στο France24 αφηγείται στιγμές της ζωής της όπως όταν κρυφάκουγε φιλοσοφικές συζητήσεις του Ζαν Πολ Σαρτ σε ένα καφέ του Παρισιού, ή όταν πόζαρε ως μοντέλο για διάσημους καλλιτέχνες ακόμη για τις μέρες που ο Λούις Άρμστρονγκ την μάθαινε πως να χορεύει twist.

Στα 24 χρόνια της χόρευε για το Bodenwieser μπαλέτο της Αυστραλίας και εξηγεί πως ο τρόπος έκφρασής της με αργές μερικές φορές νωθρές κινήσεις της επέτρεψαν να συνεχίζει ακόμη και σήμερα να χορεύει.

Όπως εξηγεί άλλοι συγχορευτές της εμφάνισαν προβλήματα υγείας και μυοσκελετικά προβλήματα από την έντονη γυμναστική.

Ωστόσο όπως εξηγεί κάθε πρωί που ξυπνά κάνει τις ασκήσεις της, αυτές που έμαθε στο κλασσικό μπαλέτο για την ενδυνάμωση των ποδιών, κάτι που όπως λέει είναι αναγκαίο για την ισορροπία της καθώς πλέον βλέπει μόνο από το ένα της μάτι.

«Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να είμαι καλλιτέχνης» δηλώνει η 100χρονη η οποία συμμετέχει σε ένα μουσικό βίντεο της 31χρονης τραγουδίστριας Sarah Belkne.

Η Kramer βρίσκεται σε επαφή με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Έχει κινητό τηλέφωνο, λογαριασμό στο Facebook, ενώ σε ερώτηση για το μυστικό της μακροζωίας της απαντά χιουμοριστικά: «Δεν καπνίζω, δεν πίνω και δεν τρέχω πίσω από γυναίκες».

«Κάποιοι άνθρωποι μου λένε, “μακάρι να μπορούσα να κάνω αυτά που έχεις καταφέρει στη ζωή σου” και τους απαντώ «δεν έχετε παρά να το κάνετε».

Sponsored Post